Ne ki şimdi bu?

Bu blog 2005 yılının Mayıs ayından beri tutuluyor. Kayıtların bir kısmı elimizde olmayan nedenlerle silindi. Kullanıcı Blogger ailesine 2008 yılında katılmış gibi görünüyor olabilir, siz ona inanmayın. Hem yazı hem fotoğraf olsun, bu ne kuru blog derseniz sizi Çalışmak Adamın Karakterini Bozar adlı Tumblr blogumuza alabiliriz.


Perşembe, Mart 22, 2007

ama arkadaşlar iyidir...

çocukluktan beri berabersinizdir... yanyanasınızdır. iyi günde kötü günde destek olacaksınızdır birbirinize. gözyaşı aksa canınız acıyacak, sevinse zıplayacaksınızdır. "birimiz için hepimiz hepimiz için birimiz" gizli anlaşmanızın ikinci maddesidir.

araya mesafe girmesi mühim değildir. karşılaştığınız ilk anda sanki aradan hiç zaman geçmemiş gibi tekrar aynı geyiklerinize döner, sanki biraz önce berabermişcesine sohbetinize kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

gün gelir, büyürsünüz. hayatın içinde kaybolur gider duygularınız. aslında artık eskisi kadar yakın değilsinizdir. son gelişmelerden haberdar oluşunuz tesadüf eseridir. ortak tanıdıklar sayesinde duyulan haberleri sanki yeni duymuyormuş gibi suskunlukla karşılarsınız, diğerlerine durumun vehametini hissettirmemek adına.

canınızı onların yanına gitmek ister ama ayağınız kımıldamaz yerinden. aradıklarında, sorduklarında sevinirsiniz. onlar sizin geçmişinizdir. çocukluğunuz, ergenliğiniz yitip gider sanki onlar gitse.

...ama yorulmuşsunuzdur. sabrınız eskisine nazaran daha azdır. sevgi yeterli değildir. kazık kadar olup güya törpüleneceğinize daha az sabırlı, çokça aceleci ve sinirli olmuşsunuzdur. onların üzerine biçtiğiniz yüce değerler değişmez ama daha çok farkındalık çöker üzerinize. kimi şeyleri kaldıramaz, bazı şeylere anlam veremezsiniz. kimsenin canını sıkmamak, keyfini bozmamak adına kendi içinize çekilirsiniz ve zaten bunun akabinde yavaş yavaş uzaklaşırsınız hayatınızın bir zamanlar merkezinde olan kişilerden.

onlar bir kenarda bekler. karşılıklı sevgi devam eder ama araya adı konmamış bir mesafe konur. belli bir süre, en azından taraflar kendine gelene dek bu perde ilişkiye iyi gelir.

ama 'yine de' arkadaşlar iyidir...