Ne ki şimdi bu?

Bu blog 2005 yılının Mayıs ayından beri tutuluyor. Kayıtların bir kısmı elimizde olmayan nedenlerle silindi. Kullanıcı Blogger ailesine 2008 yılında katılmış gibi görünüyor olabilir, siz ona inanmayın. Hem yazı hem fotoğraf olsun, bu ne kuru blog derseniz sizi Çalışmak Adamın Karakterini Bozar adlı Tumblr blogumuza alabiliriz.


Cuma, Ocak 27, 2012

Most Wanted

Al_capone 
 
Ünlü Gangster Al Capone’u ve onun ünlü bisiklet hikayesini duymuşsunuzdur muhakkak. Bilmeyenler için ufak bir hatırlatma yapalım onun ağzından:
Çocukken her akşam yatmadan once ve aklıma geldiği her an Tanrı’ya bana bir bisiklet vermesi için dua ederdim. Bir gün Tanrı’nın çalışma tarzının bu olmadığını anladım. Ertesi gün gittim, kendime yeni bir bisiklet çaldım ve her akşam yatmadan önce Tanrı’ya günahlarımı affetmesi için dua ettim.
Düşündüm de (bu aralar yerli yersiz her şeyi düşünüyorum) ne yazık ki Al Capone kadar akıllı bir insan değilim. Tanrı’nın çalışma sistemini anlamayı bırak, henüz çalışma saatlerini bile öğrenememiş olsam gerek, ettiğim yarım yamalak dualar da boşa gidiyor sanki.
Öyle işte. Naber?
-
Al Capone’un bu fotoğrafı Louis Sidoli’nin 5 Haziran 2011’de açılmış “Most Wanted” adlı sergisinden.

Sidoli, çarpıcı renkteki baskılarıyla 20. Yüzyıl tarihine damgasını vurmuş 12 adamı sergi salonuna taşımış. Sergi açıklamasında “en kötü şöhretli 12 adamı” diyor ancak bana bu şekilde çevirmek doğru gelmediğinden bu kısmı atlayıverdim. :) Aralarında Kurt Cobain’den Mick Jagger’a, Johnny Cash’ten Jim Morrisson’a kadar pek çok idol isim var. Diğerlerine buradaki linkten bakabilirsiniz.